Plejecentret Sølund

Plejehjem, København

#24/24
2,1/10
Senest bedømt: 26.09.2014
9
# 8

Med skam må jeg tilslutte mig bedømmelsen af plejecentret Sølund og kun give 1 stjerne.

Der er så mange tilfælde, hvor der er direkte beviser af omsorgssvigt af beboerne i form af obstipation, dårlig sår pleje, terminale beboer som ikke får rette smertelindring i deres sidste levetid.

Beboer som bliver overladt til sig selv.

Skal dog påpeges at mange af de konkrete triste hændelser ikke i alle tilfælde skyldes personalet, men en ledelse som i mange konkrete situationer fralægges sig sit ledelsesmæssige ansvar og mere har fokus på økonomisk planlægning frem for trivsels for ansatte samt sikkerhed og omsorg for beboerne.

Jeg kan på ingen måde opfordre nogen til at få deres kære ældre ind på Plejecentret Sølund, da der er så mange trist eksempler på at beboerne ikke får den omsorg som enhver kan forvente ved at komme på et plejecenter.

# 7

Den ene stjerne gives for udsigten, resten er under lavmålet, dårlig pleje, beboer sidder i opholdsstue kun iført trøje og ble, der sidder altid 2-5 og sover i opholds/spisestuen. Beboerne kan vente længe på mad, min far opgiver og undværer. Rengøringen er meget mangelfuld, min fars toilet har været sort siden han flyttede ind for knap et år siden, han har stadig ikke fået en nøgle til sin dør, han betaler for vindues pudsning, sjovt nok sidder den samme mågeklat på ruderne som var med ved indflytningen. Han betaler 3000 for personlig pleje, han har efter et år den samme shampoo som han havde med fra eget hjem, nu her efter ti mdr. Og sådan kan jeg blive ved. Det gør ondt.

En tilføjelse, efter god snak med center leder på afd. er forholdende blevet meget bedre, og jeg føler det bliver taget meget alvorligt, når man på peger mangler. Så stor ros og tak for det.

# 6

Som andre skriver kan jeg også kun give 1 stjerne, men ville gerne give ingen.. men det kan man desværre ikke. Plejecentret Sølund er under al kritik, og jeg har en mormor der bor der nu. Vi oplever at personalet ikke passer beboerne særligt godt, der mangler personlig hygiejne, mormor på 97 har fået skæg fordi ingen gider at tage en skraber og fjerne det. Hun får sjældent den mad vi har bestilt og betaler 3000,- for om måneden. I stedet køber personalet i stor stil bag min ryg som nærmeste pårørende proteindrik og fodrer hende med det, nogle dage 4-5 gange dagligt.. så kan hun ikke spise aftensmad, men får så lidt yoghurt i en tallerken i sin bolig, og holdes derfor væk fra fællesskabet i spisestuen. Flere regninger vælter ind fra apoteket på alle de kasser proteindrik der købes. Jeg har klaget over dette, men det fortsætter.. oplever at personalet selv spiser beboernes mad som de jo har betalt dyrt for.. endvidere er der en meget dårlig rengøring af selve boligen. Dagligt flyder det med brugt service og tudekopper der ikke bliver båret ud, men bare efterlades i boligen. Brugte bleer smides bare i åben skraldespand, og dette lugter i boligen. Ligeledes oplever vi at personalet hver gang de giver mormor proteindrik, så er sugerøret i noget plastic på kartonen. Dette plastic smides altid på gulvet og ikke ud på badeværelset i skraldespanden. Det er ikke min mormor der selv kan tage sugerøret ud på grund af gigt. Stedet virker ikke som et plejehjem, men bare et opbevaringssted.. Vi har et par gange oplevet at en fra personalet har sat sig med en enkelt tallerken mad, og 2 skeer, som man skiftevis mader 2 forskellige mennesker med.. fra samme tallerken mad.. virkelig dårlig moral og ydmygende overfor svage ældre der ikke kan sige fra.. endvidere opleves generelt en svag usynlig ledelse, og i aften og nattetimerne er der kun 4 personer til 6 afdelinger. Det betyder at en eller flere afdelinger med 15-20 beboere sagtens kan være forladt i en time, fordi personalet hjælper hinanden 2 ad gangen på de forskellige etager. Men det betyder også at de ældre kan falde, og brække et lårben og hvis det er åbent.. kan de forbløde uden at der kommer hjælp i tide. Juleaften 2011 kørte jeg mormor hjem, og oplevede at vente 35 minutter uden noget personale på afdelingen. Jeg vil kraftigt fraråde andre at overveje dette sted som bolig for dine kære... find et andet sted hvor holdning og indsats er helt anderledes!

# 5

Kan desværre ikke give mindre. Den afd jeg kender til er under al kritik. Dårlig pleje ( eller ingen pleje) af meget dårlige forsvarsløse beboer. Håber for alle at det må ændre sig. Men tror dog der er afdelinger der fungere optimalt.

# 4

Min mor har i nu 3 år været beboer på Plejecenter Sølund. Min helt generelle opfattelse er, at det blot er en opbevaringsfabrik for de ældre. Personalet er aldrig til at få fat på, de glemmer konsekvent beboernes fødselsdage og udviser et klart manglende engagement. Den eneste der interesserer sig for min mor er hendes kontaktperson, men er [kontaktpersonen] ikke på arbejde sejler alting. Sølund er en stor kold institution der bærer præg af, at her skal man bare hæve sin løn og så er alting godt. Et godt råd: Find et plejehjem langt fra Sølund og Københavns Kommune til dine kære.

# 3

Plejehjemmet varetager efter min mening ikke, plejekrævnde beboeres tarv. Kontakten med beboeren er ofte nedladende, nødvendig pleje og kontakt til beboeren forekommer i ringe grad, og rengøringen er under kritik.

# 2

Plejecenter Sølund er til rotterne.

# 1

Min moster Ida Wulff 93 år, døde [..] på Sølund, sidste år. Hun blev indlagt for genoptrænning i maj 2007. I al den tid blev der sørget godt for hende. Da Hun så efter endt optrænning på familiens opfordring søgte om permanent ophold på Sølund, skulle Hun skifte afdeling og fra da af gik alt galt. Hun var så gigtsvag, at hun ikke kunne skære sin mad ud, og personalet havde ikke tid til at hjælpe. resultat: intet mad! Hver gang vi ringede, var det en afløser! Når vi besøgte Hende, spugte Hun ind til om vi ikke ville have noget af hendes mad, da hun ikke kunne skære det ud, og heller ingen hjælp til det.

Jeg ved ikke om personalet er for lille, eller det bare har været afløsere, men en ting ved jeg: den behandling er der ingen der fortjenner. Hun klarede 93 år i eget hjem. Men tre måneder på Sølund! var mere end Hun kunne klare.

Del dine oplevelser og erfaringer med Plejecentret Sølund til andre. Giv din bedømmelse, og vær med til at give Plejecentret Sølund det rette omdømme.

Plejecentret Sølund
Ryesgade 202200 København N

Om Plejecentret Sølund

Denne side indeholder informationer om Plejecentret Sølund i København. Plejecentret Sølund tilhører kategorien plejehjem. Du kan også finde andre plejehjem i København samt se bedømmelser og selv bedømme.

Plejecentret Sølund er bedømt 9 gange. Der er 8 nummererede bedømmelser, og 1 underbedømmelse, som ikke er nummereret. 9 er med beskrivelse. Brugernes gennemsnit er 1.5, og det vejede gennemsnit er 2.1 ud af 10. Der vejes ifht. antallet af bedømmelser.

Du kan læse bedømmelser og give din egen anmeldelse og vurdering af Plejecentret Sølund. Der kræves hverken login eller oprettelse, så det er meget hurtigt gjort. Del dine erfaringer og vær med til at give Plejecentret Sølund det rette omdømme.

Upload billede af dig selv, hvor man kan se dit ansigt. Det kan evt. være det du anvender på Facebook eller andre sociale medier.