Restaurant Sagafjord

Restaurant, Roskilde

6,7/10
#2
Nils Hansen
1 bedømmelse
30.11.2012

Super god mad samt levende betjening. Omgivelserne fåes ikke bedre - unikt at sejle rundt i den smukke fjord, spise god mad og gå tur på dækket. Kan virkelig anbefales.

1
0
Del | Svar | Rapportér
#1
Patrick Skovgaard
4 bedømmelser
27.08.2009

Jeg var inviteret til middag på Sagafjord i slutningen af juni 2009, vi var i alt 5.

Jeg har for et par år siden være til deres påskebuffet, som jeg fandt noget uinteressant, og var derfor spændt på at se hvordan en fredag med a la carte ville gå.

Værten havde på forhånd bestilt mad og vine, men restauranten havde beklageligvis kun noteret menuen. Værten instruerer hurtigt tjeneren i hvilken hvid- rød og dessertvin vi ønsker til maden. Tjeneren spørger om vi ønsker en velkomstdrink hvortil vi bestiller 5 øl.

"Kan i tåle de store" svarer tjeneren kækt. Lidt for smart til min smag men det virkede og vi bestilte 5 store øl.

Vi forlod bordet med vores øl og nød det gode vejr på dækket.

Da vi returnerer til vores bord står der 2 flasker hvidvin, 2 flasker rødvin og 1 flaske dessertvin åbnet på bordet. Vi får fat på tjeneren og beder ham i det mindste sætte dessertvinen på køl igen. Igen lige friskt nok at åbne 5 flasker vin og sætte dem på bordet, oven i købet inden vi har sat os.

Herefter serveres vores forret, en røget laksetartar, fin forret. Den ene flaske hvidvin havde passet fint til os 5, men nu den anden står der på bordet ender det med vi drikker den også. Igen er vi faldet for "sælgerens" tricks.

Inden hovedretten fik vi en kugle melonsorbet med ristede pinjekerner. Pinjekernerne var lidt for hårdt ristet og mikset synes ikke oplagt.

Til hovedret fik vi ungkvægfilet med sommergrønt, bønnesauté og aspargescreme. Kødet var af god kvalitet men garnituren og portionen som helhed var lidt lille. Vi spurgte om mere kød hvilket hurtigt blev bragt til bordet. Om vi betalte ekstra for det ved jeg ikke, men nu var vi da ved at være mætte :)

Til dessert fik vi chokoladefondant med friske bær og mascarponecreme. Desværre var 4 ud af 5 desserter ikke flydende i midten som den skal være og virkede derfor mere som en almindelig chokoladekage. Smagen var dog god.

Alt i alt en god gedigen middag der kun blev ødelagt af den vel smarte tjener. En tur med Sagafjord er som altid en oplevelse, ligesom det vil være at sejle med et hvert andet skib.

Jeg synes dog ikke oplevelsen står mål med prisen for sådan en middag. Udover mad og drikke betales knapt 100 kr for turen ligesom der også betales for eksempelvis postevand. (En lang smøre i menukortet retfærdiggør dette). Skiltede de med en totalpris på sådan en aften ville færre nok tage med.

Samtidig sidder man ret tæt, der er meget varmt da vinduer ikke kan åbnes, toiletter er som på en gammel dsb-færge og gulvet hælder, hvilket er mest irriterende hvis man sidder på den side hvor man vipper forover.

jeg vil mene man kan få både bedre og billigere mad i Roskilde. Men som nævnt er det altid en oplevelse at komme ud at sejle – for nogen større end andre – og personalet er flinke til at vise rundt både på broen og i motorrummet så børn og barnlige sjæle er godt underholdt.

20
20
Del | Svar | Rapportér

Del dine oplevelser og erfaringer med Restaurant Sagafjord til andre. Giv din bedømmelse, og vær med til at give Restaurant Sagafjord det rette omdømme.

Upload billede af dig selv, hvor man kan se dit ansigt. Det kan evt. være det du anvender på Facebook eller andre sociale medier.