Stella Salim

#1
Stella Salim
1 bedømmelse
07.02.2011

Ender på et stort 8-tal, da jeg tager udgangspunkt i mit sidste besøg på restaurant Mad og Vin og ikke et tidligere- et aftensbuffet-besøg for over 2 år siden, som var lidt skuffende i forhold til prisen på de 198,- dengang, men tunger i byen antyder, at Mad og vin er kommet stærkt igen og at deres buffet skulle være noget mere indbydende end den var under mit besøg. Men det jo unægteligt er svært at kunne komme på et højere gastronomisk niveau med en buffet alene. Det er jo mad, som står nogen tid og simrer videre uden enten varmelamper eller på varmeplader.

Der var hverken varmelamper eller varmeplader i nærheden af mit sidste besøg på Restaurant Mad og Vin en kold mandag kl 14.00. Der var fuldkommen tomt, hvilket man ikke oplever i Århus eller KBH på dette tidspunkt, men det er jo anderledes med Randers.

Jeg fik hurtigt valgt stedets gourmettallerken, som lovede røget laks, fois grais terrine, grillet oksemørbrad med ristede svampe, to slags ost og chokoladekage-til sølle 169.

Nu er jeg ærlig og sige at jeg i forvejen havde forventningerne i bund, hvilket selvfølgelig er urimeligt, men måske også kan påvirke den positive karakter yderligere, men det er absolut ikke tilfældet og den eneste grund til at jeg "kun" giver et stort 8 tal er, at jeg desværre stadig har den mindre gode oplevelse med buffeten i baghovedet-dette er heller ikke rimeligt, men dog tilfældet.

Efter 20 min kom maden og inden da havde vi fået drikkevarer og 3 slags brød med smør (dog meget lidt smør. Min tallerken så ovenud indbydende ud, så jeg smilte lidt ved serveringen. So far so good. Et kæmpestort stykke koldrøget laks anrettet som en rose med en urtedressing til lå først for, derefter et lille stykke fois gras terrine med en marmelade og et lille stykke toast. Jeg kunne ikke helt kunne præcicere marmeladen, mindede lidt om sød pære kogt i rødvin, men ved det ikke. Men begge dele uden noget at pege på - som det skulle være. Meget laks, men store mængder er jo ikke et minus som sådan :-)

Højdepunktet og overraskelsen var den grillede mørbrad med svampe (østershatte) som blev serveret i en lille skål på tallerkenen, så safterne ikke løb ud i resten af måltiden. Den blev serveret med en håndfuld ruccula dryppet med trøffelolie - ægte trøffelolie tak. Da retten kom ind var den rygende varm og var således blevet nedkølet til lun, før jeg nåede til den, men det havde gjort kødet klar, mørt og lækkert. Super super.

Jeg har flere steder oplevet både bøffelmozzerella, trøffelolie, fois gras, hjemmebagt brød mv blive tilbudt på menukortet og ved servering indser man der er tale om alm. sej mozzerella af den billige slags, solsikkeolie, andepostej og fryseflutes.

Mad og vin havde ikke snydt nogle steder og det skal man naturligvis heller ikke have ekstra + for, men hvor var det alligevel en fornøjelse at få hvad man havde bestilt og lidt til.

Ostene var en emmentaler og en meget mild peccorino eller manchego (fåreost) - de var serveret med lidt ristede valnøddekerner og oliven. Det er oste til det brede publikum og det er der ikke noget galt i.

Chokoladekagen var saftig og helt konfektaftig og jeg kunne simpelthen ikke spise op. Et halvt stykke havde været rigeligt til mig, men lækker var den. Serveret kold med creme fraiche og jordbær-coulis.

En varm anbefaling til Mad og Vin - prøv deres gourmettallerken.